Oznamy 29. nedeľa v období cez rok (22.10.2023)

  1. V mesiaci október pozývame do nášho kostola na ružencové pobožnosti, ktoré ktoré budú bývať v pondelok až piatok o 15:20, v sobotu o 7:20 a v nedeľu o 15:30, čiže polhodinu pred svätou omšou.
  2. V tomto týždni sa koná Godzone tour. Je to spojenie originálneho hudobno-tanečného programu, jedinečných príbehov ľudí, inovatívnej video produkcie a divadelnej show, ktoré sa uskutoční v šiestich mestách Slovenska i Českej republiky. Je podujatím „Novej evanjelizácie“, ktorá sa snaží šíriť vieru v Ježiša Krista a pomôcť ľuďom doceniť to, kto je Ježiš, čo urobil a čo stále robí. Počas večerného programu na štadiónoch a v športových halách vystúpia rôzni umelci i známe kresťanské zoskupenia. Vstup na podujatie je zadarmo. Heslom tohtoročného turné sú slová „Nebojte sa“. Viac informácií nájdete na výveske a na stránke tour.godzone.sk. Z Levoče máme najbližšie do Prešova, kde sa podujatie uskutoční v pondelok o 18:00 v Tatran Handball Aréne.
  3. V stredu (25. októbra) počas svätých omší budeme v našom kostole pokračovať v príprave na 800. výročie živého betlehemu, ktorý svätý František v roku 1223 zorganizoval pri dedinke Greccio. Tentokrát budeme mať možnosť pomocou fotografií nahliadnuť, ako miesto tejto udalosti vyzerá dnes. Od dnešného dňa si v našom kostole (pri vchode) môžete zakúpiť vonnú sviecu s názvom Greccio. Odporúčaný príspevok je 9€.
  4. V piatok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola mladých zo spoločenstva EDEN.
  5. Pápež František vyhlásil na piatok 27. októbra deň modlitby, pôstu a pokánia za mier. Večer o 18:00 strávi na Námestí svätého Petra hodinu modlitby v duchu pokánia, aby vyprosoval pokoj v našej dobe, pokoj v tomto svete.
  6. V sobotu pozývame všetky deti na Párty všetkých svätých organizovanú eRkom. Stretneme sa o 14:00 v minoritskom kostole, kde začneme sv. omšou a následne sa presunieme do základnej školy na Námestí Štefana Kluberta, kde nás bude čakať program. Končíme o 19:00. Vstupné je 1€. Príďte v maske hociktorého svätého.
  7. Vzhľadom na blížiacu sa dušičkovú oktávu budeme na budúcu nedeľu počas svätých omší v našom kostole aj spovedať.
  8. Počas dušičkovej oktávy sa v našom kostole budeme spoločne modliť za zosnulých z našich rodín. Priezviská rodín už môžete nahlasovať v sakristii alebo mailom na adrese levoca@minoriti.sk
  9. Liturgický kalendár:
    • v pondelok spomienka sv. Jána Kapistránskeho, kňaza
    • v stredu sviatok výročia posviacky katedrálneho chrámu sv. Martina z Tours
    • v sobotu sviatok sv. Šimona a Júdu, apoštolov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *