eRko tábor

Levočskí eRkári sa už po 11.-krát spolu vydali na letný tábor, tentokrát do Diecézneho centra voľného času vo Važci. Strávili spolu 6 dní od 14. do 19. augusta plných hier, zábavy, spoznávania nových kamarátov i duchovného programu. Téma tohtoročného tábora znela: S láskou zmeňme aspoň kúsok Zeme. Počas celého týždňa cestovali rôznymi kontinentmi a spoznávali misijnú činnosť rôznych svätých. Sprevádzal ich pri tom aj minorita brat Tomáš M. Vlček z levočského kláštora.

Prvý deň venovali spoznávaniu sa navzájom a hneď v druhý deň sa vydali na výlet do Liptovského Jána. Cesta vlakom bola pre mnohé deti zážitkom. Po hodinovej prechádzke navštívili park miniatúr rôznych pamiatok Slovenska, medzi ktorými bola aj levočská radnica. Najväčší úspech však zožala miniatúra železnice Červená skala.

Zvyšné dni strávili deti s animátormi v priestoroch ubytovania, kde spoločne tvorili počas workshopov, užili si oblievačku či pochutili si na opekačke. Každý deň sa stretli aj na sv. omši či pri ranných a večerných modlitbách, kde spolu objavovali jednotlivých svätých podľa kontinentu, na ktorom sa práve nachádzali. Radostný týždeň zakončili slávnostnou sv. omšou a večerou, po ktorej nasledovala diskotéka. V sobotu sa po uprataní priestorov vydali na cestu domov.

Už teraz sa tešia nielen na budúcoročný tábor, ale i stretká počas celého roka, ktoré bývajú takmer každú sobotu o 14:00 v spevokolni na fare.

text: Veronika Beregházyová
foto: Katarína Vaňová

« z 2 »

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *