Vydať svedectvo

Úloha pre deti a rodičov z nedeľnej svätej omše: Pán Ježiš nám dnes hovorí o zničení Jeruzalemského chrámu i o konci sveta a znameniach, ktoré mu budú predchádzať. Nerobí to preto, aby nás vystrašil. Chce nás povzbudiť, aby som práve v tomto čase vydali ako kresťania dobré svedectvo.

V polovici decembra máme my, bratia minoriti, viesť ľudové misie vo farnosti Svit. Keď ma pozvali do tímu, najprv som sa bránil, lebo som si uvedomoval, že keď budem vo Svite, nebudem môcť byť v Levoči. Také sú misie: Misionár opúšťa svoje pohodlie, miesta a ľudí, ktorých má rád, aby išiel vydať svedectvo tam, kam ho Boh posiela. Hoci ide „sám“, potrebuje podporu – modlitebnú i materiálnu.

Preto vás už teraz prosím o modlitbu. Vo Svite sa mám venovať deťom a mládeži, preto prosím aj o konkrétnu pomoc – vydať svedectvo. Napíšte deťom vo Svite povzbudzujúci list, v ktorom im okrem iného opíšete, ako to v nedele funguje u nás v Levoči. Môžete im aj niečo pekné nakresliť. Ja tieto vaše listy odnesiem do Svitu a na nedeľnej svätej omši (11. decembra) ich rozdám deťom. Poprosím ich, aby vám napísali odpoveď, ktorú prinesú na svätú omšu nasledujúcu nedeľu (18. decembra). Ja tieto ich listy pozbieram a doručím vám ich do Levoče v nedeľu 25. decembra.

One thought on “Vydať svedectvo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *