Oznamy 33. nedeľa v období cez rok (13.11.2022)

  1. V tomto týždni pondelok až stredu budú večerné sv. omše v gymnaziálnom kostole.
  2. V utorok o 15:00 sa v Kine Úsmev Levoča uskutoční stretnutie Laických členiek a sympatizantiek Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa.
  3. V stredu o 19:00 bude v Kine Úsmev premietaný film s tematikou prenasledovania Cirkvi v období komunizmu s názvom Slobodní.
  4. Vo štvrtok je sviatok sv. Alžbety Uhorskej – patrónky Františkánskeho svetského rádu. Od 15:00 sa členovia tohto rádu budú modliť františkánsky ruženec pred vystavenou Sviatosťou oltárnou.
  5. Vo štvrtok o 18:00 sú na sv. omšu pozvaní všetci birmovanci aj ich rodičia.
  6. Od štvrtka do nedele bude v priestoroch Centra Božieho milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi Víkendovka pre slobodných – podrobnosti na katRande.org
  7. V piatok po sv. omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu p. Emílie Horváthovej.
  8. Od piatku do nedele bude v priestoroch Centra Božieho milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi Víkendový program pre manželské páry – organizovaný Hnutím kresťanských rodín na Slovensku. Viac informácií na plagáte na výveske.
  9. V sobotu po svätej omši o 6:30 začne v Bazilike sv. Jakuba celodenná poklona Sviatosti oltárnej v rámci večnej poklony Spišskej diecézy. Odloženie Sviatosti bude o 18:30.
  10. Komisia pre mládež v Spišskej diecéze pozýva mladých v sobotu o 10:00 do Popradu. Súčasťou programu „Spoločne do Lisabonu… cez Poprad“ bude svätá omša, svedectvá, informácie a agapé najmä pre tých, ktorí by chceli putovať na Svetové dni mládeže v Lisabone začiatkom augusta 2023.
  11. Na budúcu nedeľu je slávnosť Nášho Pána Ježiša Krista, Kráľa neba i zeme. V závere sv. omší sa pomodlíme modlitbu Zasvätenia ľudského pokolenia Božskému Srdcu Ježišovmu. V Bazilike sv. Jakuba bude táto modlitba po svätej omši o 10:00.
    Budúca nedeľa je zároveň 37. Svetovým dňom mládeže.
  12. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Mikuláša Tavelića a spoločníkov, kňazov a mučeníkov, členov 1. rádu
    • v utorok spomienka sv. Alberta Veľkého, biskupa a učiteľa Cirkvi
    • vo štvrtok sviatok sv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčky, patrónky Františkánskeho svetského rádu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *