Oznamy 4. Veľkonočná nedeľa (21.4.2024)

  1. Dnešnú nedeľu vás pozývame na Deň otvorených dverí:
    1. v našom kláštore v Levoči od 14:00 do 16:00.
    2. v kňazskom seminári na Spišskej Kapitule. Program nájdete na výveske.
  2. V utorok oslávi meniny pápež František. Spomeňme si na neho v našich modlitibách. Jeho krstným patrónom je svätý Juraj (po španielsky Jorge [Chorche]).
  3. V utorok pokračujeme vo Veľkej novéne pred sviatkom sv. Antona Paduánskeho.
  4. V stredu si pripomenieme 385. výročie vstupu brata Štefana Iglódyho do nášho rádu. O 19:00 môžete na našom YouTube kanáli (youtube.com/@reholaminoritov) sledovať online premiéru dokumentárneho filmu brat Štefan.
  5. V piatok po svätej omši o 15:50 sa v kostole uskutoční mládežnícka adorácia a v miestnosti oproti sakristii stretnutie členov Rytierstva Nepoškvrnenej a ctiteľov Panny Márie O upratovanie kostola prosíme mladých zo Spoločenstva EDEN.
  6. V sobotu sa uskutoční eRko výlet do Starého Smokovca. Deti navštívia zábavnú galériu Tricklandia a Krížovú cestu na Peknú vyhliadku. Cena 17€. Prihlášku si môžete vyzdvihnúť v sakristii alebo stiahnuť z našej stránky.
  7. V sobotu 4. mája sa uskutoční už tradičná púť Rádia Lumen do Svätyne Božieho milosrdenstva v Krakove, na ktorej sa zúčastní aj náš otec biskup František Trstenský. Z Levoče pripravujeme dva autobusy:
    1. Sestry vykupiteľky v spolupráci s farnosťou Levoča – prihlásiť sa môžete v sakristii Baziliky sv. Jakuba do 28. apríla.
    2. Bratia minoriti v spolupráci s farnosťou Spišský Štvrtok – prihlásiť sa môžete v sakristii minoritského kostola alebo na t. č. 0902 122 985.
  8. Otec biskup František informuje o výške zbierok, ktoré sa v uplynulých dňoch konali v našej Spišskej diecéze a zároveň ďakuje za vašu štedrosť:
    1. zbierka „Boží hrob“: 209 844,95 €
    2. zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom: 115 780,20 €
  9. Liturgický kalendár
    1. v utorok spomienka sv. Vojtecha, biskupa a mučeníka
    2. v stredu spomienka sv. Fidela zo Sigmaringenu, kňaza a mučeníka, člena nášho rádu
    3. v štvrtok sviatok sv. Marka, evanjelistu
  10. Oznamy farského kostola
    • V sobotu, 27. apríla 2024, sa uskutoční stretnutie Laických členiek Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa. Začiatok o 9:30 pred Mestským divadlom.

Milovaní bratia a sestry! V dnešný deň, keď slávime Nedeľu Dobrého pastiera a v našej diecéze sa koná zbierka na kňazský seminár, vám chcem v mene celého seminárskeho spoločenstva z celého srdca poďakovať za vašu priazeň a štedrosť, za vaše modlitby a obety, za vašu lásku ku kňazom a bohoslovcom. V kňazskom seminári máme aktuálne 27 seminaristov. V júni bude vysvätených 8 novokňazov a 3 diakoni. Do 1. ročníka sa hlási 8 nových uchádzačov. Všetci povolaní ku kňazstvu sa pripravujú na túto službu v seminári aj vďaka vašej živej viere, štedrosti a láske. Pán Boh zaplať za akúkoľvek vašu podporu. Ostávame s vami v modlitbách spojení.

Peter Majda, rektor kňazského seminára v Spišskej Kapitule

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *