Oznamy 3. nedeľa v období cez rok (21.1.2024)

  1. Z iniciatívy pápeža Františka dnešnú nedeľu slávime ako Nedeľu Božieho slova. Naša cesta s emauzskými učeníkmi sa posúva do ďalšej etapy: od počúvania sa navzájom k počúvaniu Božieho slova. Pri ikone emazských učeníkov na oltári sv. Antona si môžete z košíka vytiahnuť krátky citát z Biblie.
  2. Od 18. do 25. januára prežívame Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov. Dnes o 15:00 sa v našom minoritskom kostole uskutoční spoločná ekumenická bohoslužba, po ktorej vás pozývame na krátku prehliadku nášho kláštora a pohostenie.
  3. Popoludňajšia svätá omša preto začne až o 16:15.
  4. V piatok po svätej omši o 15:50 pozývame
    • na mládežnícku adoráciu. Po nej budú upratovať kostol mladí zo Spoločenstva Eden.
    • stretnutie členov Rytierstva Nepoškvrnenej a ctiteľov Panny Márie.
  5. Modlitby matiek z Komunity útechy pozývajú na spoločné modlitby v kostole sv. Kvirína v Kurinamoch, ktoré sa uskutočnia v dňoch 26.-28. januára popoludní. Viac info na výveske.
  6. Komisia pre mládež v Spišskej diecéze pozýva mladých na zimný výstup do Vysokých Tatier. Uskutoční sa v sobotu 27. januára 2024, tentokrát s cieľom Chata pri Popradskom plese. Viac info na výveske, alebo www.komisia.sk.
  7. Až do 2. februára môžeme v našom kostole získať plnomocné odpustky za modlitbu pri jasličkách. Každú januárovú nedeľu o 16:00 plánujeme sláviť svätú omšu pre pútnikov. Pred touto svätou omšou budeme spovedať a zakončíme ju modlitbou pri jasličkách.
  8. Liturgický kalendár
    1. v stredu spomienka sv. Františka Saleského, biskupa a učiteľa Cirkvi
    2. v štvrtok sviatok Obrátenia sv. Pavla, apoštola
    3. v piatok spomienka sv. Timoteja a Títa, biskupov
  9. Oznamy farského kostola

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *