Živý Betlehem

Na Božie narodenie sa už tradične na našom nádvorí konal živý betlehem. Tento rok však bol výnimočný tým, že prežívame 800 rokov odvtedy, ako sv. František pripravil takýto betlehem v dedinke Greccio.

Oslavy Božieho narodenia sme začali svätou omšou, po ktorej sme sa za spevu kolied v sprievode presunuli na nádvorie kláštora.

Ná nádvorí si pre nás mladí pripravili scénku o tom, ako by zvestovanie Ježišovho narodenia pastierom mohlo vyzerať dnes. Mladí hrajú BANG a anjela neberú vážne kvôli tomu, že prišiel práve cez „Mesto duchov“. Našťastie „Kazateľ“ im všetko vysvetlil a aj oni sa mohli pokloniť novonarodenému Kráľovi.

Keďže popoludní bola na programe jasličková pobožnosť v gymnaziálnom kostole, na našom nádvorí sme neorganizovali žiaden oficiálny program. Samozrejme – ako dokazuje aj reportáž TV Levoča – návštevníkom sme sa poctivo venovali aj v tomto čase.

Oficiálny program sme začali animovaným filmom pre deti o sv. Františkovi a tajomstve Greccio, po ktorom nasledovalo hudobné vystúpenie dvoch Katarín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *