Oznamy 32. nedeľa v období cez rok (12.11.2023)

  1. Františkánski terciári dávajú do našej pozornosti tieto akcie:
    • V utorok privítame v našom chráme putovný betlehem, ktorý bol posvätený 30. septembra na Raticovom vrchu a po Slovensku putuje pri príležitosti 800. výročia jasličiek v Greccio. O 15:30 preto pozývame na krátku pobožnosť.
    • V piatok, pri príležitosti sviatku sv. Alžbety, patrónky Františkánskeho svetského rádu, sa budú terciári o 15:00 modliť františkánsky ruženec.
  2. V sobotu po sv. omši o 7:50 prosíme o upratovanie kostola ružu p. Márie Palenčárovej.
  3. Snúbencom dávame do pozornosti nové termíny kurzov prípravy na manželstvo. Nájdete ich na výveske a na stránke domanzelstva.sk, kde sa môžete aj prihlásiť.
  4. Vzadu na stolíku si môžete zakúpiť album Príbehy jedného kráľovstva, ktorý obsahuje päť novozákonných biblických príbehov s pätnástimi piesňami. Projekt je venovaný deťom a približuje život v kráľovstve, ktoré je na nebi i na zemi.
  5. Františkánska rodina na Slovensku, KU v Ružomberku a Ústav pamäti národa organizuje dňa 20. novembra 2023 Konferenciu: V šľapajach svätého Františka, ktorej cieľom je pripomenúť si 800 rokov od schválenia Potvrdenej reguly a prvých jasličiek v Greccio (1223) a zároveň 40 rokov od násilnej akcie ŠtB zameranej voči františkánskej rodine na Slovensku (1983). Viac informácií nájdete na výveske a na našich webových stránkach.
  6. Liturgický kalendár:
    • v utorok spomienka sv. Mikuláša Tavelića a spoločníkov, kňazov a mučeníkov, členov 1. rádu sv. Františka
    • v piatok sviatok sv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčky, patrónky Františkánskeho svetského rádu
  7. Oznamy farského kostola

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *