Oznamy 28. nedeľa v období cez rok (15.10.2023)

  1. V mesiaci október pozývame do nášho kostola na ružencové pobožnosti, ktoré ktoré budú bývať v pondelok až piatok o 15:20, v sobotu o 7:20 a v nedeľu o 15:30, čiže polhodinu pred svätou omšou.
  2. Dnes sa uskutoční púť Rytierstva Nepoškvrnenej na Mariánsku horu. O 13:00 pôjdeme spoločne v procesii od nášho minoritského kostola, o 14:00 sa v bazilike pomodlíme ruženec, o 14:30 bude svätá omša a adorácia, po ktorej sa v procesii vrátime späť k nášmu kostolu. Zo Spišského Štvrtku pôjde aj autobus, do ktorého môžete pristúpiť o 13:30 na zastávke „Prešovská“ (Pri Sedrii).
  3. V piatok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu pani Emílie Bobkovej.
  4. V sobotu 28. októbra pozývame všetky deti na Párty všetkých svätých organizovanú eRkom. Stretneme sa o 14:00 v minoritskom kostole, kde začneme sv. omšou a následne sa presunieme do základnej školy na Námestí Štefana Kluberta, kde nás bude čakať program. Končíme o 19:00. Vstupné je 1€. Príďte v maske hociktorého svätého.
  5. V dňoch od 1.-3. decembra 2023 sa na Spišskej Kapitule už po tretí raz uskutoční duchovná obnova venovaná otcom, ktorú povedie duchovný otec, kňaz Juraj Sedláček. Tentokrát sa uskutoční na začiatku adventného obdobia, aby sme sa vydali na cestu za Spasiteľom, ktorému sa chceme aj v tieto dni klaňať a prosiť ho o požehnanie pre rodiny. V programe sú prednášky otca Juraja, sväté omše, adorácia, spoločná modlitba, ale aj neformálne stretnutia. Účastnícky poplatok je 60€. Prihlásiť sa môžete na internetovej či facebookovej stránke kňazského seminára vyplnením elektronickej prihlášky: ks.kapitula.sk
  6. Počas dušičkovej oktávy sa v našom kostole budeme spoločne modliť za zosnulých z našich rodín. Priezviská rodín už môžete nahlasovať v sakristii alebo mailom na adrese levoca@minoriti.sk
  7. Liturgický kalendár:
    • v pondelok spomienka sv. Margity Márie Alacoque, panny
    • v utorok spomienka sv. Ignáca Antiochijského, biskupa a mučeníka
    • v stredu sviatok sv. Lukáša, evanjelistu
    • v piatok spomienka bl. Jakuba Strepu, biskupa, člena 1. rádu sv. Františka

Oznamy farského kostola

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *