Oznamy 25. nedeľa v období cez rok (24.9.2023)

  1. Na Vianoce budeme sláviť 800. výročie prvého živého betlehemu, ktorý svätý František v roku 1223 zorganizoval pri dedinke Greccio [Grečo]. Aby sme sa na túto udalosť dobre pripravili, každého 25. dňa v mesiaci budeme v našom kostole sláviť malé Vianoce. Prvý takýto deň sa uskutoční už zajtra, 25. septembra.
  2. V utorok o 17:30 na TV LUX v relácii Doma je doma bude páter Martin spolu s provinciálom františkánov a kapucínov rozprávať o sv. Františkovi a živom betleheme v Greccio.
  3. V piatok po rannej svätej omši bude výmena oltárnych plachiet (poklona Sviatosti oltárnej začne približne o 10.00).
  4. V piatok po svätej omši o 15:50 bude stretnutie Rytierov Nepoškvrnenej a všetkých ctiteľov Panny Márie.
  5. V sobotu po svätej omši o 7:50 prosíme o upratovanie kostola ružu p. Márie Palenčárovej.
  6. Modlitby matiek z komunity Útechy vás ešte dnes popoludní pozývajú do nášho kostola na spoločné modlitby. Viac informácií nájdete na výveske.
  7. Na stránke cistinka.lidl.sk môžete hlasovaním podporiť výstavbu nového detského ihriska v našom meste. Levoča bojuje o prvé miesto s Bernolákovom.
  8. Liturgický kalendár
    • v stredu spomienka Sv. Vincenta de Paul, kňaza
    • v piatok sviatok Sv. Michala, Gabriela a Rafaela, archanjelov
    • v sobotu spomienka Sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi

Oznamy farského kostola:

  1. Dnes si na Mariánsku horu vykonajú púť pútnici zo Zakopaného. Sv. omša bude o 14:30.
  2. Vo štvrtok je ôsme výročie povýšenia Chrámu sv. Jakuba na Baziliku menšiu (2015).
  3. V piatok bude večerná sv. omša spojená s katechézou pre deti.
  4. V nedeľu začína mesiac október. Počas celého mesiaca októbra sa budeme spoločne modliť ruženec v Bazilike sv. Jakuba v pondelok až piatok o 18.00 hodine. V soboty a nedele o 18.40 hodine, 20 minút pred večernou sv. omšou.
  5. V nastávajúcom týždni putujú študenti a učitelia cirkevného gymnázia do Talianska. Maturanti a žiaci 3. A triedy budú spoznávať miesta, na ktorých žil patrón ich školy sv. František z Assisi, sv. Klára, sv. Anton Paduánsky. Navštívia Padovu, Assisi, Rím a Greccio, kde podľa tradície vznikol prvý betlehem. V nedeľu majú naplánované stretnutie so slovenským hudobníkom a dirigentom, minoritským pátrom Petrom Hrdým, žijúcim v Assisi. V deň liturgickej spomienky na sv. Františka z Assisi sa mladí stretnú so Sv. Otcom počas audiencie vo Vatikáne. Sprevádzajme ich svojimi modlitbami. Zároveň vyjadrujeme srdečné poďakovanie všetkým dobrodincom tejto púte, ktorí finančne podporili túto akciu pre našich študentov, zvlášť pánovi predsedovi PSK Milanovi Majerskému.
  6. Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle zo Spišskej diecézy, aby sa zapojili do duchovnej prípravy pred biskupskou vysviackou menovaného spišského diecézneho biskupa Mons. Františka Trstenského. Deväť dní pred biskupskou vysviackou sa spoločne budeme modliť novénu za nášho nového pána biskupa.
  7. Všetky najnovšie informácie nájdete na webe farnosti farnostlevoca.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *