Oznamy 24. nedeľa v období cez rok (17.9.2023)

  1. Biskupská vysviacka Mons. Františka Trstenského sa uskutoční v sobotu 21. októbra 2023 o 10.00 hod. v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule. Všetci sme srdečne pozvaní.
  2. V stredu, piatok a sobotu sú jesenné kántrové dni. Ich obsahom je poďakovanie za úrodu. Na tento úmysel sa budeme modliť v piatok počas svätej omše o 15:50.
  3. V piatok po sv. omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu p. Emílie Horváthovej.
  4. Modlitby matiek z komunity Útechy vás pozývajú na spoločné modlitby, v ktorých sa duchovne spoja matky a ich rodiny vo viacerých krajinách. Budú sa konať v našom kostole v piatok, sobotu a nedeľu. Viac informácií nájdete na výveske.
  5. Naši bratia v Brehove pripravujú púť do Svätej Zeme v dňoch 15.-22. mája 2024. Uskutoční sa z príležitosti 800. výročia stigmatizácie sv. Františka. Odborným sprievodcom púte je vdp. PaedDr. Michal Pitoniak, kňaz spišskej diecézy. Letieť sa bude z Piešťan, kam pútnikov dopraví autobus, ktorý v prípade záujmu bude stáť aj v Levoči. Cena zájazdu: 850€. Platnosť cestovného pasu musí byť ešte 6 mesiacov po návrate. Prihlásiť sa môžete do 31. októbra 2023 na adrese brehov@minoriti.sk alebo telefonicky u pátra Jozefa Sukeníka (0910 842 499). Viac informácií nájdete na výveske.
  6. Prosíme tých, ktorí chcú v našom kostole niečo zavesiť na nástenku alebo nechať na vzadu na stolíku, aby najskôr získali súhlas br. Tomáša, rektora kostola, a to buď osobne alebo mailom (levoca@minoriti.sk). Ďakujeme za pochopenie.
  7. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Jozefa Kupertínskeho, kňaza, člena 1. rádu
    • v stredu sv. Andreja Kima Taegona, kňaza, Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov
    • v štvrtok sviatok sv. Matúša, apoštola a evanjelistu
    • v sobotu spomienka sv. Pia z Pietrelciny, kňaza, člena 1. rádu

Oznamy farského kostola

  • Od pondelka 18. septembra večerné sv. omše kvôli skoršiemu stmievaniu budú o 18.00 hodine, okrem sobôt a nedieľ. V soboty a nedele sv. omše o 19.00 hodine.
  • Tento týždeň v stredu, piatok a sobotu máme Jesenné kántrové dni. Záväzný je aspoň jeden deň. Obsahom kántrových dní je poďakovanie za úrodu. Za úrodu poďakujeme v piatok pri sv. omšiach.
  • V piatok bude večerná sv. omša spojená s katechézou pre deti.
  • Oznamujeme vám, že biskupská konsekrácia Mons. Františka Trstenského sa uskutoční v sobotu 21. októbra o 10:00 v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule.
  • Počas minulotýždňového dňa rodiny sa v stánku Farskej charity v rámci dobrovoľného príspevku bolo darovaných 250€. Výťažok z tomboly vo výške 800€ sa organizátori rozhodli darovať Farskej charity. Pán Boh zaplať!
  • Zo srdca ďakujeme všetkým organizátorom, organizačnému tímu, dobrovoľníkom, ktorí pripravili „Farský deň rodiny“. Vieme, že to stálo veľmi veľa námahy, ale oplatilo sa. My všetci a iste aj ostatní ľudia sme zažili vzácne chvíle spoločenstva a jednoty. Pán Boh nech vás požehnáva.
  • Všetky najnovšie informácie nájdete na webe farnosti farnostlevoca.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *