Oznamy 16. nedeľa v období cez rok (23.7.2023)

  1. Dnes je už v poradí tretí Svetový deň starých rodičov a seniorov, tentokrát s témou „Jeho milosrdenstvo trvá z pokolenia na pokolenie“ (Lk 1, 50). Na výveske a na našej webstránke levoca.minoriti.sk si môžete prečítať posolstvo Sv. Otca a modlitbu k tomuto dňu. V tento deň môžu veriaci získať aj úplné odpustky za týchto podmienok:
    • starší ľudia účasťou na jednej zo svätých omší slávených pri príležitosti tohto dňa;
    • seniorom, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na svätej omši osobne, sa odpustky udeľujú aj keď sa jej zúčastnia prostredníctvom televízie, rozhlasu alebo internetu;
    • všetkým, ktorí pri príležitosti tohto dňa vykonajú „skutok milosrdenstva“ tým, že navštívia starého človeka.
  2. Dnes popoludní odchádzajú mladí z Levoče a okolia do Portugalska na Svetové dni mládeže. Posledný júlový týždeň strávia v diecéze Porto, vo farnosti Espinho [Espiňo] pri Atlantickom oceáne. Prvý augustový týždeň sa mladí z celého sveta stretnú v Lisabone, kam príde aj Svätý Otec František. Dianie v Lisabone budete môcť prvý augustový týždeň sledovať aj prostredníctvom TV LUX.
  3. V utorok, na slávnosť sv. Jakuba, apoštola, patróna baziliky, farnosti a mesta budeme sláviť sv. omše v Bazilike sv. Jakuba o 6:00, 8:00 a 19:00.
  4. V stredu je spomienka sv. Joachima a Anny. V kostole v Závade budeme o 17:00 sláviť odpustovú slávnosť. Vonkajšiu slávnosť ku cti sv. Anny budeme sláviť v nedeľu o 10:30.
  5. V piatok po sv. omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola mužov z Domu sv. Františka.
  6. V piatok bude večerná sv. omša v Bazilike sv. Jakuba spojená s katechézou pre deti.
  7. V sobotu o 20:30 sa v gymnaziálnom kostole uskutoční organový koncert. Na organe bude hrať pani Marta Gáborová. Všetci ste srdečne pozvaní, vstupné je dobrovoľné.
  8. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Šarbela Machlúfa, kňaza
    • v utorok sviatok sv. Jakuba, apoštola
    • v stredu spomienka sv. Joachima a Anny, rodičov Panny Márie
    • vo štvrtok spomienka sv. Gorazda a spoločníkov
    • v sobotu spomienka sv. Marty a Lazára

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *