Oznamy 4. veľkonočná nedeľa (30.4.2023)

  1. Dnes je Nedeľa Dobrého pastiera – kňazský seminár biskupa Jána Vojtaššáka pozýva na Deň otvorených dverí. Podrobnosti sú na výveske aj na našej webstránke.
    Dnešná zbierka je určená pre kňazský seminár.
  2. V tomto týždni je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme v pondelok až stredu od 15:00 do 15:45, vo štvrtok a piatok od 14:00. V Bazilike sv. Jakuba sa bude spovedať pol hodiny pred sv. omšami a vo štvrtok a piatok od 18:00. Chorých navštívime my aj kňazi z fary v piatok.
  3. Májové pobožnosti budú u nás v soboty po rannej svätej omši, v ostatné dni o 15:30; v bazilike budú na začiatku večerných sv. omší, v sobotu a v nedeľu 10 min. pred večernými sv. omšami; na Mariánskej hore v nedele o 14:20.
  4. V utorok prebieha novéna pred sviatkom svätého Antona – počas 9 utorkov sa v kázňach svätých omší zamýšľame nad životom a myšlienkami sv. Antona.
  5. Vo štvrtok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola mužov z Domu svätého Františka.
  6. V sobotu ide autobus z farnosti Spišský Štvrtok a Hrabušice na púť Rádia Lumen do Krakova. Záujemci sa môžu prihlásiť v sakristii alebo na t.č. 0902 122 985.
  7. V sobotu o 9:30 bude na Mariánskej hore Fatimská sobota. Viesť ju bude vdp. František Bebko z Liptovskej Tepličky.
  8. Na budúci pondelok (8.5.) bude na Mariánskej hore Deň plný hier pre deti a rodičov. Program začne zrazom pri Aleji Jána Pavla II. o 9:00; sv. omša bude o 11:30.
  9. V sobotu 13. mája sa na Mariánskej hore uskutoční misijná púť detí. Levočskí eRkári sa stretávajú o 8:00 pred farou. Predpokladaný návrat je cca o 15:00. Treba priniesť informovaný súhlas rodiča (nájdete ho v eRko skupine na facebooku alebo u nás v sakristii), účastnícky poplatok 1€, balík cestovín (obetný dar) a obed z vlastných zásob. Podrobnosti sú na výveske aj na našej webstránke.
  10. Farská charita povzbudzuje všetkých, čo potrebujú pomoc, aby sa prihlásili. Zároveň charita rada prijme pomoc – materiálnu, finančnú, či v podobe dobrovoľníctva. Na farnostlevoca.sk/charita-levoca/ je stále možnosť darovať funkčné spotrebiče alebo iné veci, ktoré nepotrebujete.
  11. Nové spevníky, ktoré sú na laviciach, je možné zakúpiť v sakristii.
  12. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Jozefa, robotníka
    • v utorok spomienka sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi
    • v stredu sviatok sv. Filipa a Jakuba, apoštolov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *