Oznamy 5. nedeľa v období cez rok (5.2.2023)

  1. V stredu je liturgická spomienka na svätú Jozefínu Bakhitu a zároveň 9. Svetový deň modlitby a povedomia o obchodovaní s ľuďmi. Pamätajme v modlitbách na tieto obete.
  2. V piatok po sv. omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu p. Emílie Horváthovej.
  3. V sobotu je spomienka Prebl. Panny Márie Lurdskej a zároveň 31. Svetový deň chorých. Sviatosť pomazania chorých a ľudí nad 60 rokov, ktorí cítia, že to potrebujú, bude počas svätej omše o 7:50.
  4. V sobotu po sv. omši o 7:50 pozývame na stretnutie členov Františkánskeho svetského rádu a sympatizantov sv. Františka.
    V sobotu o 10:00 bude na Mariánskej hore svätá omša.
  5. V sobotu  Komisia pre mládež v Spišskej diecéze pozýva mladých nad 15 rokov na spoločný výstup na Téryho chatu. Podrobnosti sú na výveske aj na stránke Komisie pre mládež.
  6. Na budúcu nedeľu o 17:00 bude v našom kostole stretnutie so spoločenstvom Anonymní Sexholici. Členovia tohto spoločenstva ho predstavia a podelia sa o skúsenosti so závislosťou na žiadostivosti a s procesom uzdravovania.
  7. Vzadu na stolíku je nové číslo Minoritského listu.
  8. V týždni od 13.2. bude na farskom úrade preskúšanie birmovancov zo všetkých otázok. Potrebný je preukaz birmovanca. Viac informácií je na farnostlevoca.sk
  9. 18.2. od 14:00 do 19:00 bude v budove Gymnázia sv. Františka Assiského Rozprávkový karneval. Podrobnosti sú na výveske.
  10. Komisia pre mládež našej diecézy pozýva mladých od 15 do 30 rokov spoločne putovať na Svetové dni mládeže. Tie sa uskutočnia 1.- 6. augusta 2023 v Lisabone. Je možné zúčastniť sa iba Svetových dní mládeže v Lisabone, alebo sa zúčastniť aj tzv. Dní v diecéze, ktoré budú prebiehať od 24. júla 2023 v Porte. Preprava bude autobusmi s plánovanou návštevou Fatimy. Podrobnejšie informácie ako aj možnosť registrácie nájdete na svetovednimladeze.sk. kontakt: o. Ľuboš Laškoty, 0911 223 067, www.komisia.sk
  11. Prvé sväté prijímanie v našej farnosti bude na 4. júna 2023 o 10:00.
  12. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Petra Baptistu, kňaza, a spoločníkov, františkánskych mučeníkov
    • v utorok spomienka sv. Kolety z Corbie, panny, členky 2. rádu
    • v stredu spomienka sv. Jozefíny Bakhity, panny
    • v piatok spomienka sv. Školastiky, panny
    • v sobotu spomienka Prebl. Panny Márie Lurdskej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *