Oznamy 2. nedeľa v období cez rok (8.1.2023)

  1. V pondelok si vo františkánskej rodine spomíname na sv. Berarda, kňaza, a spoločníkov, prvých františkánskych mučeníkov. Členovia Františkánskeho svetského rádu pozývajú o 15:00 na modlitbu františkánskeho ruženca.
  2. Od pondelka do stredy budú sväté omše o 18:00 v Gymnaziálnom kostole.
  3. V stredu sa začína Týždeň modlitieb za jednou kresťanov. Na tento úmysel sa budeme modliť posvätný ruženec pred svätými omšami.
    V stredu o 15:30 bude v gréckokatolíckom chráme Ekumenická bohoslužba za účasti všetkých cirkví nášho mesta.
  4. V piatok po sv. omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola členky Ružencového bratstva.
  5. Na budúcu nedeľu je Nedeľa Božieho slova. O 15:00 pozývame do nášho chrámu na Biblickú hodinu. Na túto nedeľu si môžete stiahnuť pobožnosť Intronizácia Svätého písma v domácnosti.
  6. Tí, ktorí cítia v sebe kňazské povolanie a už zmaturovali alebo v tomto roku budú maturovať‘, nech to do konca februára prostredníctvom svojho pána farára oznámia vedeniu seminára. Podmienky prijatia sú zverejnené na stránke kňazského seminára. Na Teologickom inštitúte v Spišskom Podhradí je možné študovať aj študijné programy: sociálna práca a učiteľstvo hudby a cirkevnej hudby. Podrobnejšie informácie aj o iných študijných programoch je možné nájsť‘ na stránke teologickej fakulty Katolíckej univerzity.
    Tí, ktorí uvažujú o vstupe do našej rehole, nech sa obrátia na brata Tomáša M. Vlčeka, a tí, čo sa už rozhodli, nech sa obrátia na brata kustóda – Luciána M. Boguckého.
  7. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Berarda, kňaza, a spoločníkov, prvých františkánskych mučeníkov
    • v utorok spomienka sv. Antona, opáta
    • v sobotu spomienka sv. Agnesy, panny a mučenice

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *