Oznamy 1. adventná nedeľa (27.11.2022)

  1. Dnes je Prvá adventná nedeľa. Požehnanie adventných vencov bude u nás počas všetkých svätých omší.
  2. Dnešná zbierka je určená pre Spišskú katolícku charitu.
  3. Od pondelka do soboty budeme ranné sväté omše sláviť ako tzv. rorátne. Pondelok-piatok o 7:00 a v sobotu o 7:50.
  4. V tomto týždni je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme v pondelok až v stredu od 15:00 do 15:45, vo štvrtok a v piatok od 14:00 do 15:45. V Bazilike sv. Jakuba sa bude spovedať pol hodiny pred rannými aj večernými sv. omšami, vo štvrtok a v piatok od 18:00. Chorých navštívime my aj kňazi z fary v piatok.
  5. V utorok o 12:00 bude v Bazilike sv. Jakuba pohrebná sv. omša za zosnulého Jána Valka, emeritného veľvyslanca. Po sv. omši bude pochovaný na našom cintoríne.
  6. V utorok je sviatok Všetkých svätých troch františkánskych rádov. Členovia Františkánskeho svetského rádu sa od 15:00 budú modliť františkánsky ruženec.
  7. V utorok sa začína novéna pred sviatkom Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Od 15:00 sa budeme modlievať pred Najsvätejšou sviatosťou posvätný ruženec rozjímavým spôsobom. Počas svätých omší nám zasvätené osoby z nášho okolia priblížia mariánsku spiritualitu blízku ich charizme. Zároveň sa budeme venovať invokáciám Loretánskych litánií. Online vysielaniebude na levoca.minoriti.sk V utorok k nám príde minorita zo Spišského Štvrtku, v stredu dominikán z Košíc, vo štvrtok salezián z Popradu, v piatok jezuita z Prešova, v sobotu pallotín zo Smižian, v nedeľu františkán z Prešova. Podrobnosti sú na výveske.
  8. Vo štvrtok po sv. omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu p. Márie Kočišovej.
  9. Od piatka do nedele pozývame mladých mužov vo veku od 15 do 30 rokov na víkendovú duchovnú obnovu do nášho kláštora. Témou bude ROZLIŠOVANIE. Prihlásiť sa môžete mailom u brata Tomáša Vlčeka na adrese povolanie@minoriti.sk.
  10. V sobotu o 9:30 bude v Bazilike sv. Jakuba fatimská sobota.
  11. Na budúcu nedeľu o 15:00 Vás pozývame do nášho chrámu na adventný koncert zboru Chorus Minor.
  12. Na stránke svetovednimladeze.sk sa 30.11. spúšťa slovenská registrácia na svetové dni mládeže v Lisabone (1-6. august 2023). Kto by ich sa chcel zúčastniť spolu s bratmi minoritmi, môže si pri registrácii vybrať skupinu MINORITI. Bližšie informácie poskytne brat Tomáš M. Vlček na mailovej adrese lisabon2023@minoriti.sk
  13. Povzbudzujeme Vás zapojiť sa do zbierky darčekov pre seniorov „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ Podrobnosti sú na výveske.
  14. Liturgický kalendár
    • v utorok sviatok Všetkých svätých troch františkánskych rádov
    • v stredu sviatok sv. Ondreja, apoštola
    • v sobotu spomienka sv. Františka Xaverského, kňaza

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *