Oznamy 4. veľkonočná nedeľa (8.5.2022)

  1. Dnes je Nedeľa Dobrého pastiera počas svätých omší je zbierka na seminár. Rektor kňazského seminára rozposlal ďakovný list. Okrem iného informuje, že v Kňazskom seminári biskupa Jána Vojtaššáka sa v tomto roku na kňazstvo pripravuje 32 bohoslovcov. Do prvého ročníka sa hlási 9 nových uchádzačov a v júni majú byť vysvätení 2 novokňazi a 7 diakoni. Prosíme vás o modlitby za nich.
  2. Májové pobožnosti sú u nás v soboty po rannej svätej omši, v ostatné dni o 15:30; v Bazilike sv. Jakuba na začiatku večerných sv. omší, v sobotu a v nedeľu 10 min. pred večernými sv. omšami.
  3. V utorok prebieha novéna pred sviatkom svätého Antona – počas 9 utorkov sa v kázňach svätých omší zamýšľame nad životom a myšlienkami sv. Antona.
  4. Vo štvrtok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola členky Ružencového bratstva.
  5. V piatok je spomienka prebl. Panny Márie Fatimskej. O 16:00 bude sv. omša na Mariánskej hore. V tento deň sa uskutoční modlitbový deň detí s názvom „Deti, pomôžte, aby moje Nepoškvrnené Srdce zvíťazilo“. Povzbudzujeme k spoločnej modlitbe posvätného ruženca, adorácii pred Najsvätejšou sviatosťou či zasväteniu detí nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Zapojiť sa môžu školy, farnosti, rôzne spoločenstvá či rodiny. Viac informácií je na rsfatima.sk
  6. V sobotu bude na Mariánskej hore Misijná púť detí. Program: 10:15 Stanovištia; 11:15 Moderovaný program; 12:30 Misijný ruženec; 13:00 Sv. omša, ktorú bude sláviť o. bp. Ján Kuboš.
  7. V sobotu od 10:00 Rádio Lumen organizuje púť pre poslucháčov na Staré Hory.
  8. Na budúcu nedeľu bude v Bazilike sv. Jakuba celodenná poklona Sviatosti oltárnej. Začne po sv. omši o 10:00, skončí o 18:30.
  9. Liturgický kalendár
    • v piatok spomienka prebl. Panny Márie Fatimskej
    • v sobotu sviatok sv. Mateja, apoštola

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *