Oznamy 22. nedeľa v období cez rok (29.8.2021)

  1. Dnes sa koná púť Kresťanských demokratov na Mariánsku horu. O 14:00 bude modlitba posvätného ruženca. Svätej omši o 14:30 bude predsedať o. bp. Ján Kuboš. Liturgický program bude pri vonkajšom oltári.
  2. Dnešná zbierka je určená pre potreby Diecézneho katechetického úradu. Môžete prispieť aj priamo na ich účet: SK81 0900 0000 0050 4455 5422.
  3. Náš okres sa nachádza podľa Covid automatu v stupni ostražitosť. V ňom je možné obsadiť v interiéri 25% kapacity na sedenie, pričom je potrebné mať zoznam účastníkov. Pri vchode kostola je označená krabica, do ktorej je potrebné hodiť papierik so svojím menom, priezviskom a tel. číslom. Prosíme, aby ste si papieriky s údajmi napísali doma. Zoznam s údajmi sme povinní archivovať 2 týždne a potom ho zničiť. Na každú sv. omšu je potrebné napísať si nový papierik s údajmi. Tých, čo nebudú mať papierik, zapíšeme my.
  4. Vo štvrtok bude v Bazilike sv. Jakuba svätá omša VENI SANCTE na začiatku školského roku pre cirkevné školy – Stredná zdravotnícka a Spojená špeciálna škola o 8:00; pre všetky základné i stredné školy o 19:00. VENI SANCTE pre cirkevné gymnázium spojené s pripomenutím si 30. výročia založenia školy a uvedením do úradu novej riaditeľky, p. Marty Zabielnej, bude pri sv. omši o 8:00 v Gymnaziálnom kostole.
  5. Vo štvrtok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie nášho kostola ružu p. Emílie Bobkovej. Dobrovoľníci sú vítaní.
  6. V tomto týždni máme prvý piatok v mesiaci. Od pondelka spovedáme od 15:00, vo štvrtok a v piatok od 14:00. V bazilike sa bude spovedať každý deň pol hodinu pred každou svätou omšou. Chorých navštívime my aj kňazi z fary v piatok od 8:00.
  7. V sobotu o 9:30 bude na Mariánskej hore fatimská sobota.
  8. Občianske združenie nevidiacich Ambrelo pozýva v sobotu o 20:00 do Baziliky sv. Jakuba na Koncert pre nádej. Účinkuje nevidiaci spevák Maroš Bango a Viera Kotvasová. Vstupné je dobrovoľné.
  9. Komisia pre mládež v Spišskej diecéze ponúka mladým možnosť putovať na stretnutie s pápežom Františkom špeciálnym autobusom do Košíc. Zastaví sa aj v Levoči. Podrobnosti na komisia.sk aj na výveske. Od nás by mal ísť s mladými brat Tomáš.
  10. Všetkých zaočkovaných povzbudzujeme k osobnej účasti na púti do Šaštína na svätú omšu celebrovanú Svätým Otcom Františkom. Je potrebné vopred sa zaregistrovať na registracia.navstevapapeza.sk Ak chcete putovať s minoritmi (mal by ísť brat Martin), okrem registrácie, prihláste sa do 7.9. na levoca@minoriti.sk alebo osobne v sakristii, prípadne telefonicky 053 451 4570.
  11. Organizátori prípravy návštevy Svätého Otca Františka hľadajú dobrovoľníkov. Informácie a prihláška je na navstevapapeza.sk/sk/dobrovolnik
  12. Liturgický kalendár
    • v piatok spomienka sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *