Oznamy Nanebovzatie Panny Márie (15.8.2021)

  1. Dnes je Slávnosť Nanebovzatia Panny Márie. Sväté omše sú podľa nedeľného programu – u nás o 9:00, 11:00, 16:00; v Bazilike sv. Jakuba o 8:00, 10:00 a 19:00, v Gymnaziálnom kostole o 9:00; na Mariánskej hore o 14:30..
  2. V piatok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola mužov z Domu svätého Františka. Pozývame aj dobrovoľníkov.
  3. Na budúcu nedeľu o 9.00 bude v  gymnaziálnom kostole slávnostná odpustová sv. omša ku cti Panny Márie Kráľovnej.
  4. Už prebieha registrácia účastníkov na jednotlivé, verejné návštevy so Svätým Otcom:  https://registracia.navstevapapeza.sk/sk/. Viac informácií je na https://www.navstevapapeza.sk/sk
  5. Organizátori prípravy návštevy Svätého Otca Františka hľadajú dobrovoľníkov, ktorí pomôžu v službe usporiadateľov v sektoroch, na parkoviskách, či inde. Hľadajú ľudí do Šaštína, do Košíc a do Prešova. Kto má záujem, tak všetky informácie aj prihlášku nájde na internete https://www.navstevapapeza.sk/sk/dobrovolnik alebo na plagáte na výveske.
  6. Spišská katolícka charita organizuje Zbierku školských pomôcok. Do Charity na Námestí Majstra Pavla 49 môžete priniesť o 15.9. nové, ale aj použité (ale funkčné) školské pomôcky, ktoré budú distribuované tým, ktorí to najviac potrebujú. Možno darovať – písacie potreby, zošity, papiere, rysovacie potreby, výtvarné pomôcky, školské tašky, vrecká na prezuvky, peračníky, kalkulačky, finančnú pomoc a aj funkčnú elektroniku.
  7. Liturgický kalendár
    • v pondelok ľubovoľná spomienka sv. Štefana Uhorského
    • v stredu ľubovoľná spomienka bl. Alojza Adama a Mikuláša Savoureta, kňazov a mučeníkov, členov 1. rádu
    • v piatok spomienka sv. Bernarda, opáta a učiteľa Cirkvi
    • v sobotu spomienka sv. Pia X., pápeža

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *