Minoritský detský tábor

V dňoch 4.-8. júla sa 31 detí pod vedením 12 animátorov tešilo z bohatého programu v našom brehovskom kláštore.

Deti z Vyšných Repáš, Levočskej Doliny, Levoče, Dlhých Stráží, Draviec, Bukovinky, Vlkoviec, Spišského Štvrtku, Hrabušíc a Spišských Tomášoviec mali z zraz v nedeľu pred 9:00 v Dravciach. Po vybavení potrebných formalít a naložení batožiny sme nastúpili do autobusu a vydali sa na dvojhodinovú cestu do Brehova.

Po príchode nás už čakal chutný nedeľný obed pripravený kuchárskym tímom, ktorý do Brehova dorazil už v sobotu popoludní. O 15:00 sme sa stretli v kostole na svätej omši. Po nej sme sa rozdelili do skupín, pričom každá skupina si mala vymyslieť názov, pozdrav alebo bojový pokrik a nakresliť vlajku. Po večeri sa každá skupinka predstavila ostatným.

Ako každé ráno, tak aj v pondelok sme program začali rozcvičkou. Potom nasledovali raňajky a indiánske hry. Popoludní bol v programe bazén, ktorý sa žiaľ dosť rýchlo prederavil. Maličká dierka sa postupne zväčšovala a nechcela sa dať zalepiť. Keď už bola situácia kritická, vo veľkom bazéne sme rozložili menší a zachránili sme aspoň toľko vody, koľko sa doň zmestilo. Keď sme vyschli, stretli sme sa v kostole na svätej omši. Po večeri nasledovali ďalšie súťaže a ich vyhodnotenie, pri ktorom sme veľmi rýchlo pochopili, že vychádzať von z kláštora po zotmení je kvôli komárom nebezpečné.

V utorok sme oslávili dvoje narodeniny, hľadali poklad, zúčastnili sa na natáčaní programu „Nikto nie je dokonalý“, pozreli si rozprávku a deň sme zakončili nočnou hrou v kláštore (keďže vonku by nás zjedli komáre). Nemôžeme nespomenúť ani návštevu brehovského obchodu, z ktorej sa deti (ale aj predavačky) veľmi tešili.

Stredajšie dopoludnie sa nieslo v znamení vody. Začali sme balónovou vojnou, ktorá sa pre niektorých skončila pri bazéne, pre iných v bazéne. Popoludnie sa zase nieslo v znamení tvorivosti – tričká, vrkoče a podobne… Večer sa nám o zábavu postaral DJ Maťko.

Vo štvrtok sme sa zbalili, poslednýkrát sme sa stretli na svätej omši a po dobrom obede sme nastúpili do autobusu a vyrazili sme do… košickej ZOO. Do Draviec a následne domov sme sa vrátili až večer. Unavení, ale spokojní a šťastní…

Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k vydarenému priebehu tábora, či už osobným zaangažovaním alebo finančným príspevkom.

Text: br. Tomáš M.
Foto: br. Tomáš M. & animátori

« z 3 »

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *