Vitaj v Jeruzaleme

Úloha pre deti a rodičov z nedeľnej svätej omše: Vytvorte/nakreslite/napíšte pozvánku na niektorú z plánovaných udalostí v kostole ALEBO sa vyberte na prechádzku, pohľadajte v prírode bahniatka a odfoťte ich. Ak chcete, aby sme vaše fotky/kresby uverejnili a zároveň vás zapojili do losovania, môžete nám ich poslať na adresu levoca@minoriti.sk. Ďakujeme!

Na Kvetnú nedeľu totiž prežívame Ježišov slávnostný vstup do Jeruzalema, keď pred Ním „mnohí prestierali na cestu svoje plášte, iní zasa zelené ratolesti, čo narezali v poli“ (Mk 11,8), no čítame/spievame aj „pašie“, čiže dlhší úryvok z evanjelia opisujúci umučenie a smrť Pána Ježiša – je to akoby taká „reklama“ na to, čo budeme prežívať počas Veľkonočného trojdnia:

  • Zelený štvrtok – svätá omša na Pamiatku Pánovej večere o 15:50.
  • Veľký piatok – o 8:00 modlitba ranných chvál a posvätného čítania; o 10:00 krížová cesta; o 14:45 novéna k Božiemu milosrdenstvu; o 15:00 obrady Veľkého piatku; možnosť navštíviť kostol a Boží hrob do 19:00.
  • Biela sobota – o 8:00 modlitba ranných chvál a posvätného čítania; možnosť navštíviť kostol a Boží hrob do 19:00; novéna k Božiemu milosrdenstvu o 19:45; Veľkonočná vigília o 20:00.
  • Veľkonočná nedeľa – o 10:45 novéna k Božiemu milosrdenstvu; o 11:00 svätá omša.
Vitaj
Pozvánky na slávenie jednotlivých udalostí Veľkonočného Trojdnia v našom kostole.
Bahniatka
Fotky bahniatok, ktoré sme našli počas prechádzky v prírode.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *