27. Nedeľa v období cez rok (6.10.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka Ružencovej Panny Márie
      • o 16:00 bude svätá omša na Mariánskej hore
      • v Levočskej Doline je slávnosť patrónky kostola. Svätá omša bude o 17:00.
    • v piatok spomienka Sv. Jána XXIII., pápeža, člena 3. rádu sv. Františka
  2. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli s prípravami a priebehom slávnosti sv. Františka z Assisi, zakladateľa nášho rádu a tiež všetkým vám, ktorí ste prijali naše pozvanie a prežili ste tento deň spolu s nami.
  3. V mesiaci september sme na Pamätník nenarodeným v našom kostole vyzbierali 20 €. Vizualizáciu pamätníka nájdete na nástenke. Vaše milodary môžete buď nechať v sakristii alebo poslať priamo na transparentný účet SK42 0900 0000 0052 0886 4521.
  4. V mesiaci október pozývame do nášho kostola na ružencové pobožnosti, ktoré ktoré budú v pondelok až piatok o 15:20, v sobotu o 7:20 a v nedeľu o 15:30, čiže polhodinu pred svätou omšou. Prosíme jednotlivcov alebo spoločenstvá, aby sa zapísali v sakristii na konkrétne dni, v ktoré by chceli modlitbu ruženca viesť.
    Vo farskom kostole bude spoločná modlitba ruženca v pondelok až piatok o 18:00, v soboty a nedele o 18:40, čiže 20 minút pred večernou sv. omšou.
  5. Dnes popoludní pozývame na ďalšiu rodinnú prechádzku. Stretneme sa o 15:00 na námestí Majstra Pavla pri soche Ľudovíta Štúra a spoločne pôjdeme po Starej hrhovskej ceste ku krížu a späť.
  6. Svätý Otec František vyhlásil na pondelok 7. októbra 2024 D modlitieb a pôstu za mier vo svete. Je to spomienka Ružencovej Panny Márie a zároveň deň prvého výročia teroristického útoku v Izraeli, ktorého následky vidíme vo Svätej zemi dodnes. Nech utíchnu zbrane a rozhodnutia zodpovedných nech vedie túžba po bratstve a spravodlivosti. Obnovme svoje zmýšľanie, konajme skutky milosrdenstva a múdrymi slovami prispievajme k pokoju tam, kde sme.
  7. Vo piatok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu pani Emílie Horváthovej.
  8. V sobotu sauskutoční Sympózium Kruciáty oslobodenia človeka. Program začne v našom kostole svätou omšou o 7:50 a pokračovať bude v SOŠ pre zrakovo postihnutých na Námestí Štefana Kluberta č. 1. Hosťom bude kňaz Marián Kuffa a psychológ Tomáš Juričkov. Viac informácií nájdete na výveske.
  9. V nedeľu sa uskutoční púť Rytierstva Nepoškvrnenej na Mariánsku horu. Program je nasledovný: o 13:00 vyráža procesia od minoritského kostola na Mariánsku horu, o 13:45 modlitba ruženca, o 14:30 svätá omša a po nej návrat v procesii ku gymnaziálnemu kostolu.
    Na Mariánsku horu a späť sa môžete dostať aj autobusom, ktorý bude odchádzať o 13:00 zo zastávky Košická brána.
  10. Organizácia Človek v ohrození nás požiadala o pomoc pri hľadaní ubytovania / podnájmu pre nevidiacu matku a dcéru z Ukrajiny, ktoré doteraz žili v Bardejove, ale nakoľko dcéra začala navštevovať školu pre nevidiacich v Levoči, chceli by sa presťahovať sem. Vaše tipy a ponuky nám spolu s telefónnym číslom môžete nahlásiť v sakristii.
  11. Pozývame vás na evanjelizačný večer Godzone tour 2024 s témou „Nie si na to sám.“ Uskutoční sa v termíne 21.– 26. 10. v Košiciach, Žiline, Zlíne, Brne, Bratislave a Banskej Bystrici so začiatkom registrácie od 17.00. Program začína o 18.00. Vstup je zdarma. Viac informácií nájdete na výveske a na stránke www.tour.godzone.sk.
  12. V dňoch 25. – 27. októbra 2024 sa v Rodinkove v Belušských Slatinách uskutoční duchovná obnova pre rozvedených, ktorí po rozvode žijú sami. Viac informácií nájdete na výveske a na stránke www.rodinkovo.sk.
  13. Dňa 26. októbra sa v Ružomberku uskutoční konferencia Farnosť s mladým srdcom, ktorú organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Viac informácií nájdete na výveske a na stránke www.erko.sk.
  14. Oznamy farského kostola
    1. Túto nedeľu bude na Mariánskej hore púť bohoslovcov a predstavených z Kňazského seminára biskupa Jána Vojtaššáka zo Spišskej Kapitule. Počas svätej omše bude požehnanie reverend a slávnostná obliečka bohoslovcov. Modlitba sv. ruženca o 14:00 a slávnostná sv. omša o 14:30.
    2. Vo štvrtok bude svätá omša s katechézou pre birmovancov a v piatok s katechézou pre deti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *