29. Nedeľa v období cez rok (20.10.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v utorok spomienka sv. Jána Pavla II., pápeža
      • o 16:00 bude svätá omša na Mariánskej hore
    • v stredu spomienka sv. Jána Kapistránskeho, kňaza, člena 1. rádu
    • v piatok sviatok Výročia posviacky katedrálneho chrámu sv. Martina z Tours
  2. Dnešná zbierka je obetovaná na misie.
  3. V mesiaci október pozývame do nášho kostola na ružencové pobožnosti, ktoré ktoré budú v pondelok až piatok o 15:20, v sobotu o 7:20 a v nedeľu o 15:30, čiže polhodinu pred svätou omšou. Prosíme jednotlivcov alebo spoločenstvá, aby sa zapísali v sakristii na konkrétne dni, v ktoré by chceli modlitbu ruženca viesť.
  4. V piatok po svätej omši o 15:50 sa na upratovanie kostola ponúkli zamestnanci Spojenej školy Jána Vojtaššáka.
  5. V dňoch 25.-26. októbra 2024 sa v Univerzitnom pastoračnom centre na Katolíckej Univerzite v Ružomberku uskutoční kurz Billingsovej ovulačnej metódy určený pre pre manželov, snúbencov ako aj jednotlivcov. Viac informácií na výveske.
  6. Počas dušičkovej oktávy sa v našom kostole budeme spoločne modliť za zosnulých z našich rodín. Priezviská rodín už môžete nahlasovať v sakristii alebo mailom na adrese levoca@minoriti.sk.
  7. Oznamy farského kostola
    1. Speváčka Lucia Bujnová nás srdečne pozýva na dnešný koncert, ktorý sa uskutoční o 18:00 v divadle v Levoči. Príďte si spríjemniť nedeľný podvečer a nechať sa príjemne naladiť, vedome sa stíšiť a spomaliť pri príjemnej hudbe. Vstupné na koncert je 15€. Plagát k podujatiu je zverejnený na nástenkách.
    2. Odchod autobusu na Godzone Tour bude v pondelok o 16:00. spred sochy Ľudovíta Štúra. Poprosíme všetkých prihlásených účastníkov (hlavne birmovancov), aby prišli ku soche aspoň 15 minút pred odchodom autobusu.
    3. V stredu budeme v našej farnosti sláviť slávnosť NAJSVÄTEJŠIEHO VYKUPITEĽA, titulárny sviatok našich rehoľných sestier. Modlitba ruženca začne 20 minút pred večernou svätou omšou, teda o 17:40.
    4. Vo štvrtok bude svätá omša s katechézou pre birmovancov a v piatok s katechézou pre deti.
    5. V noci z 26. na 27. októbra (sobota – nedeľa) sa mení čas o jednu hodinu späť.
    6. Na budúci nedeľu bude na Mariánskej hore záverečná svätá omša v tohoročnej letnej sezóne. Modlitba posvätného ruženca začne o 14:00, svätá omša o 14:30. Sväté omše na Mariánskej hore za účasti veriacich počas zimného obdobia budú vopred oznámené vo farských oznamoch.
    7. Farnosť Levoča organizuje 5 dňovú púť do Ríma a Assisi v dňoch 15.-20. februára 2025, čiže v čase jarných prázdnin. Púť sa koná v spolupráci s CK GOSPA TRAVEL. Predpokladaná cena je 500 eur. Súčasťou cesty bude technický sprievodca a kaplán našej farnosti. Prosíme záujemcov, aby sa nahlásili v sakristii našich kostolov. Účastníci by mali uhradiť zálohu vo výške 300 eur do 15. decembra 2024. Doplatok by bol do konca januára 2025.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *