28. Nedeľa v období cez rok (13.10.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v utorok spomienka sv. Terézie od Ježiša (z Avily), panny a učiteľky Cirkvi
    • v stredu spomienka sv. Margity Márie Alacoque, panny
    • vo štvrtok spomienka sv. Ignáca Antiochijského, biskupa a mučeníka
    • v piatok sviatok sv. Lukáša, evanjelistu
  2. Dnes sa uskutoční púť Rytierstva Nepoškvrnenej na Mariánsku horu. Program je nasledovný: 13:00 vyráža procesia od minoritského kostola na Mariánsku horu, o 13:45 modlitba ruženca, o 14:30 svätá omša a po nej návrat v procesii ku gymnaziálnemu kostolu. Na Mariánsku horu a späť sa v tento deň môžete dostať aj autobusom, ktorý bude odchádzať o 13:00 zo zastávky Košická brána.
  3. V mesiaci október pozývame do nášho kostola na ružencové pobožnosti, ktoré ktoré budú v pondelok až piatok o 15:20, v sobotu o 7:20 a v nedeľu o 15:30, čiže polhodinu pred svätou omšou. Prosíme jednotlivcov alebo spoločenstvá, aby sa zapísali v sakristii na konkrétne dni, v ktoré by chceli modlitbu ruženca viesť. Vo farskom kostole bude spoločná modlitba ruženca v pondelok až piatok o 18:00, v soboty a nedele o 18:40, čiže 20 minút pred večernou sv. omšou.
  4. Vo štvrtok 17. októbra si pripomenieme 800. výročie stigmatizácie sv. Františka.
  5. V piatok po svätej omši o 15:50 pozývame na mládežnícku adoráciu a tiež na stretnutie členov Rytierstva Nepoškvrnenej a ctiteľov Panny Márie. O upratovanie kostola prosíme mladých zo Spoločenstva EDEN.
  6. Centrum pastorácie mládeže v Spišskej diecéze pozýva na
    1. diecézny výstup mladých na vrch Siná, ktorý sa uskutoční v sobotu 19. októbra 2024. Zraz je o 8.00 hod. na parkovisku Demänovská jaskyňa Slobody. Súčasťou programu bude svätá omša.
    2. diecézny florbalový turnaj, ktorý sa uskutoční v sobotu 26. októbra 2024 v športovej hale v Rabči.
    Viac informácií nájdete na výveske a na webstránke www.komisia.sk.
  7. Náš diecézny otec biskup František bude 21. októbra sláviť svoje prvé výročie biskupskej vysviacky. V duchu jeho výzvy: „Modlite sa za mňa!“ vás diecézna pastoračná rada pozýva uviť mu duchovnú kyticu VĎAČNOSTI. Urobme tak čítaním Svätého písma alebo modlitbou svätého ruženca. Viac informácií nájdete na výveske.
  8. Srdečne vás pozývame na spoločné Stretnutie spoločenstiev a hnutí Spišskej diecézy s diecéznym otcom biskupom Františkom, ktoré sa uskutoční dňa 26. októbra 2024 o 16.00 hod. v Poprade. Témou stretnutia bude Jubilejný rok 2025 v Spišskej diecéze. Chceme hovoriť o tom, ako čo najlepšie prežiť tento milostivý čas, ako spolupracovať pri diecéznom slávení tohto mimoriadneho času. Prihlásiť sa je potrebné záväzne do 22. októbra 2024 cez formulár, ku ktorému sa dostanete cez plagát na výveske.
  9. Pri východe z kostola si môžete vziať nové číslo Minoritského listu.
  10. Budúca nedeľa je misijná nedeľa, preto bude zbierka na misie.
  11. Oznamy farského kostola
    1. Vo štvrtok bude svätá omša s katechézou pre birmovancov a v piatok s katechézou pre deti.
    2. V piatok 18. októbra sa uskutoční výzva: Milión detí sa modlí ruženec za mier a jednotu vo svete. Preto chceme srdečne pozvať všetky deti, aby prišli na detskú svätú omšu skôr a pomodlili sa spolu s nami modlitbu posvätného ruženca na tento úmysel.
    3. Od dnešnej nedele počas dvoch týždňov bude v Bazilike na Mariánskej hore pripravená podrobná výstava o živote, osude bl. Janka Havlíka. Mapuje jeho krátky život plný utrpenia, ale aj svedectva o vernosti, láske a túžbe po kňazskom povolaní, ktorá sa nesplnila, kvôli 10 ročnému nespravodlivému väzneniu. Pozývame vás, aby ste si túto výstavu prišli pozrieť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *