Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie (15.9.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Kornela, pápeža, a Cypriána, biskupa, mučeníkov
    • v utorok sviatok Stigmatizácie sv. Františka
    • v stredu sviatok sv. Jozefa Kupertínskeho, kňaza, člena 1. rádu sv. Františka
    • v piatok spomienka Sv. Andreja Kima Taegona, kňaza, Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, kórejských mučeníkov
    • v sobotu sviatok sv. Matúša, apoštola a evanjelistu
  2. Pozývame na rodinnú prechádzku. Stretneme sa dnes o 15:00 pri soche Ľudovíta Štúra.
  3. Pri príležitosti 800. výročia Stigmatizácie sv. Františka na vrchu LA VERNA pozývame dnes o 17:00 do nášho kostola na organový koncert s františkánskymi spevmi (vstup je zdarma) a v utorok o 15:50 na slávnostnú svätú omšu. Na bočných oltároch si môžete pozrieť, ako túto udalosť znázornili rôzni umelci.
  4. V piatok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola mladých zo Spoločenstva EDEN.
  5. Na budúcu nedeľu o 9:00 sa autobusom chystáme do Košíc na Pochod za život. Vrátime sa okolo 19:00. Deti cestujú zdarma, dospelí platia 10€. Prihlásiť sa môžete do naplnenia kapacity autobusu v sakristii.
  6. V dňoch od 19. do 25. októbra organizuje naša rehoľa púť autobusom do Talianska po stopách sv. Františka (Padova, La Verna, Assisi a iné miesta). Predpokladaná cena púte je 500 €. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u pátra Luciána na adrese lucian@minoriti.sk.
  7. Pod záštitou eRka sa otvára animátorská škola určená pre všetkých od 1. ročníka na strednej škole a starších, ktorých láka dobrovoľníctvo a chceli by pracovať s deťmi alebo mládežou. Stretká budú raz až dvakrát mesačne, pričom na termínoch sa dohodneme už s prihlásenými. Príprava bude trvať jeden školský rok od októbra do júna. Animátori budú mať možnosť si získané vedomosti a zručnosti na stretkách vyskúšať v praxi. Prihlasovanie je do konca septembra cez prihlasovací formulár, ku ktorému sa dostanete cez plagát na výveske.
  8. Pallotíni pozývajú všetkych, ktorým nie je ľahostajný život detí v chudobných afrických krajinách, zapojiť sa do projektu Adopcia srdca. Nás projekt je realizovaný formou adopcie na diaľku a je zameraný na individuálnu podporu vzdelávania konkrétneho dieťaťa. Viac sa o pallotínskej Adopcii srdca dozviete na webovej stránke adopciasrdca.sk alebo na informačných letáčikoch a na výveske.
  9. Pri oltári Panny Márie si môžete zobrať obrázok Sedembolestnej Panny Márie i Janka Havlíka.
  10. Oznamy farského kostola
    1. Dnešná zbierka je určená pre Diecézny katechetický úrad, ktorý napomáha vyučovanie náboženstva v rodinách, vo farnostiach, v spoločenstvách a v školách.
    2. ZMENA ČASU VEČERNÝCH SVÄTÝCH OMŠÍ. Od pondelka 16. septembra večerné sväté omše kvôli skoršiemu stmievaniu budú o 18:00, okrem sobôt a nedieľ. V soboty a nedele budú sv. omše o 19:00.
    3. JESENNÉ KANTROVÉ DNI v stredu, piatok a sobotu. Úmysel týchto kantrových dní je poďakovanie za úrodu. Vo farskom kostole sa na tento úmysel budú modliť v stredu, v našom kostole v piatok o 15:50.
    4. Začíname s prípravou na sviatosť birmovania – prihlásiť sa môžete už len dnes. Všetkých prihlásených birmovancov pozývame na svätú omšu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 19.9. o 18:00 v Bazilike sv. Jakuba v Levoči. Srdečne pozvaní sú aj rodičia birmovancov, pokiaľ im to povinnosti dovoľujú. Po svätej omši dostanú birmovanci ďalšie inštrukcie a budú pridelení do skupiniek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *