23. Nedeľa v období cez rok (8.9.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • vo štvrtok spomienka Najsvätejšieho mena Mária
      • Na Mariánskej hore bude svätá omša o 16:00.
    • v piatok spomienka sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a učiteľa Cirkvi
    • v sobotu sviatok Povýšenia Svätého kríža
      • O 21:00 bude na Mariánskej hore pobožnosť krížovej cesty a následne sv. omša.
    • v nedeľu slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska
  2. Dnes sa v Levoči uskutoční Deň farskej rodiny s témou „Život je dar.“ Začne slávením svätej omše o 10:00 v Bazilike sv. Jakuba. Popoludní je na Námestí Majstra Pavla pripravený program, ktorý nájdete na plagátoch na výveske. Nás, minoritov, nájdete od 14:00 do 18:00 v rehoľnej kaviarni. Súčasťou samotného podujatia je tombola, ktorej výťažok bude zaslaný na transparentný účet zbierky na Pomník nenarodeným.
  3. Vo štvrtok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu pani Márie Kočišovej.
  4. V piatok o 19:00 sa v našom kostole uskutoční otvorené stretnutie Spoločenstva Pavol. Na tému Pane, nauč nás modliť sa bude rozprávať otec biskup František Trstenský.
  5. V sobotu po rannej svätej omši sa pozývame na stretnutie františkánskych terciárov.
  6. V sobotu detské eRko stretko nebude, pretože eRkári robia od 11:30 do 17:00 program pre deti na poľovníckom dni v kaštieli v Bijacovciach, kam srdečne pozývajú deti aj rodičov. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma, ostatní platia 7€.
  7. Pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie by sme chceli odštartovať nové podujatie s názvom Rodinné prechádzky. Prvýkrát sa stretneme na budúcu nedeľu o 15:00 pri soche Ľudovíta Štúra. Spoločne vyrazíme na Mariánsku horu, potom na Kúty a späť. Vezmite si niečo malé na zahryznutie a pridajte sa k nám! Podujatie je otvorené pre všetkých.
  8. Pri príležitosti 800. výročia Stigmatizácie sv. Františka na vrchu LA VERNA pozývame na organový koncert s františkánskymi spevmi, ktorý sa uskutoční v nedeľu 15. septembra o 17:00 v našom kostole. Vstup zdarma.
  9. V nedeľu 22. septembra pozývame autobusom na Pochod za život do Košíc. Odchádzať budeme o 9:00, vrátime sa vo večerných hodinách okolo 19:00. Cena je 10€ na osobu. Prihlásiť sa a zaplatiť môžete v sakristii.
  10. Otvára sa animátorská škola určená pre všetkých od 1. ročníka na strednej škole a starších, ktorých láka dobrovoľníctvo a chceli by pracovať s deťmi alebo mládežou. Stretká budú raz až dvakrát mesačne, pričom na termínoch sa dohodneme už s prihlásenými. Príprava bude trvať jeden školský rok od októbra do júna. Animátori budú mať možnosť si získané vedomosti a zručnosti na stretkách vyskúšať v praxi. Prihlasovanie je do konca septembra cez prihlasovací formulár, ku ktorému sa dostanete cez plagát na výveske.
  11. Oznamy farského kostola
    1. Večerné sv. omše pondelok – štvrtok budú v Gymnaziálnom kostole o 19:00.
    2. V piatok sa na Mariánskej hore bude konať tradičná púť vozičkárov a telesne postihnutých. Svätá omša bude o 10:00.
    3. V piatok bude svätá omša spojená s katechézou pre deti. Príprava na prvé sväté prijímanie – pozývame všetkých rodičov spolu s ich deťmi, ktorí majú záujem pristúpiť ku prvému svätému prijímaniu, aby sa na nej zúčastnili. Po svätej omši bude v bazilike krátke informačné stretnutie ohľadom prípravy detí na túto sviatosť.
    4. V sobotu sa uskutoční stretnutie Laických členiek Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa. Začiatok o 9:30 pred Mestským divadlom.
    5. Na budúcu nedeľu je vyhlásená zbierka pre Diecézny katechetický úrad.
    6. Začíname s prípravou na sviatosť birmovania. Tí, ktorí chcú prijať túto sviatosť, sa môžu prihlásiť buď cez odkaz, ktorý je zverejnený na webovej stránke a sociálnych sieťach, alebo je možnosť vziať si prihlášku zo sakristie Baziliky sv. Jakuba a priniesť ju vyplnenú osobne. Možnosť prihlásiť sa je do 15. septembra. Primárne je príprava určená pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl, no môžu sa prihlásiť aj starší.
    7. Organizátori Národného pochodu za život sa na nás obrátili s prosbou o dobrovoľnícku službu. Minimálny vek dobrovoľníka je 16 rokov. V prípade otázok píšte na email dobrovolnici@pochodzazivot.sk Bližšie informácie nájdete na výveske. Potrebujú doplniť hlavne:
      1. hliadky (programová sekcia) – hliadkovacia služba na trase pochodu, usmerňovanie davu, regulácia pochodujúcich;
      2. stavebný tím (sekcia podpory) – pomocné stavebné práce pred a po akcii; iba muži; nástup v piatok o 12:00;
      3. doprava a preprava (sekcia podpory) – podpora logistiky na rôznych úsekoch vo forme prevozu materiálu a osôb; predpoklady: minimálny vek 25 rokov, auto: dodávka alebo osobné kombi; nástup v piatok o 12:00
      4. hliadka parkovísk (sekcia stanovištia) – hliadkovacia a riadiaca služba na záchytných a výstupných parkoviskách. Iba muži, minimálny vek 18 rokov atď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *