22. Nedeľa v období cez rok (1.9.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v utorok spomienka sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi
    • v sobotu spomienka sv. Košických mučeníkov, patrónov eRka (Sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckeho a Štefana Pongrácza, kňazov a mučeníkov)
  2. Dnes je Svetový deň modlitieb za ochranu stvorenstva, ktorý ustanovil pápež František v roku 2015. Úmysel apoštolátu modlitby na tento mesiac znie, aby každý z nás citlivo vnímal plač Zeme aj obetí prírodných katastrof a klimatickej zmeny a aby sme sa osobne podujali starať sa o svet, v ktorom žijeme.
  3. V mesiaci august sme na Pamätník nenarodeným v našom kostole vyzbierali 250 €. Vizualizáciu pamätníka nájdete na nástenke. Vaše milodary môžete buď nechať v sakristii alebo poslať priamo na transparentný účet SK42 0900 0000 0052 0886 4521.
  4. Nasleduje prvopiatkový týždeň. Spovedať budeme nasledovne:
    • v našom kostole: pondelok-streda od 15:00, štvrtok-piatok od 14:00;
    • v Bazilike sv. Jakuba: počas svätých omší, vo štvrtok a piatok od 18:00;
    • Chorých navštívime v piatok dopoludnia.
  5. Vo štvrtok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu pani Márie Palenčárovej.
  6. V sobotu o 14:00 pozývame deti do spevokolne na fare na eRko stretko.
  7. Na budúcu nedeľu sa v Levoči uskutoční Deň farskej rodiny s témou „Život je dar.“ Začneme ho slávením svätej omše o 10:00 v Bazilike sv. Jakuba, preto naša svätá omša o 11:00 nebude s kázňou pre deti. Popoludní je pripravený zaujímavý program, ktorý nájdete na plagátoch na výveske. Nás, minoritov, nájdete v rehoľnej kaviarni. Súčasťou samotného podujatia je tombola, ktorej výťažok bude zaslaný na transparentný účet zbierky na Pomník nenarodeným.
  8. V nedeľu 15. septembra popoludní pozývame rodiny na prechádzku. Čas ešte upresníme.
  9. Farnosť Levoča v spolupráci s bratmi minoritmi organizuje autobus na Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu 22.9.2024 v Košiciach. Cena za autobus je 10€ na osobu. Odchádzať budeme ráno o 9:00. Spoločne sa zúčastníme na sv. omši v kostole sv. Dominika Sávia v Ťahanovciach, ktorú bude celebrovať náš otec biskup František Trstenský. Potom sa presunieme na Hlavné námestie, kde už bude prebiehať sprievodný program. O 14:00 sa začne samotný pochod, ktorý potrvá do 16:30. Z Košíc budeme odchádzať okolo 17:00. Prihlásiť sa a zaplatiť môžete v sakristiách našich levočských kostolov. Viac informácií o Pochode nájdete na webovej stránke: https://pochodzazivot.sk/
  10. Oznamy farského kostola
    1. V pondelok na začiatku školského roku budeme sláviť sv. omšu VENI SANCTE pre cirkevné školy o 8:00 v Bazilike sv. Jakuba. Vzývanie Ducha Svätého pre všetky ostatné základné i stredné školy bude pri večernej sv. omši o 19:00 v Bazilike sv. Jakuba.
    2. Vo štvrtok o 17:45 pozývame do Baziliky sv. Jakuba na adoráciu, ktorá bude obetovaná za posvätenie kňazov.
    3. V sobotu o 9:30 bude na Mariánskej hore fatimská sobota. Celebrantom bude vdp. Peter Olekšák, farár v Hniezdnom.
    4. Začíname s prípravou na sviatosť birmovania. Tí, ktorí chcú prijať túto sviatosť, sa môžu prihlásiť buď cez odkaz, ktorý je zverejnený na webovej stránke a sociálnych sieťach, alebo je možnosť vziať si prihlášku zo sakristie Baziliky sv. Jakuba a priniesť ju vyplnenú osobne. Možnosť prihlásiť sa je do 15. septembra. Primárne je príprava určená pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl, no môžu sa prihlásiť aj starší.
    5. Z biskupského úradu nás informovali o výške zbierky na seminár, ktorá sa konala 22.4.2024. Vyzbieralo sa 125 836,68 EUR. Diecézny biskup vyjadruje všetkým poďakovanie za štedrosť.
    6. Organizátori Národného pochodu za život sa na nás obrátili s prosbou o dobrovoľnícku službu. Minimálny vek dobrovoľníka je 16 rokov. V prípade otázok píšte na email dobrovolnici@pochodzazivot.sk Potrebujú doplniť hlavne:
      1. hliadky (programová sekcia) – hliadkovacia služba na trase pochodu, usmerňovanie davu, regulácia pochodujúcich;
      2. stavebný tím (sekcia podpory) – pomocné stavebné práce pred a po akcii; iba muži; nástup v piatok o 12:00;
      3. doprava a preprava (sekcia podpory) – podpora logistiky na rôznych úsekoch vo forme prevozu materiálu a osôb; predpoklady: minimálny vek 25 rokov, auto: dodávka alebo osobné kombi; nástup v piatok o 12:00
      4. hliadka parkovísk (sekcia stanovištia) – hliadkovacia a riadiaca služba na záchytných a výstupných parkoviskách. Iba muži, minimálny vek 18 rokov atď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *