20. Nedeľa v období cez rok (18.8.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v utorok spomienka sv. Bernarda, opáta a učiteľa Cirkvi
    • v stredu spomienka sv. Pia X., pápeža
    • vo štvrtok spomienka Panny Márie Kráľovnej
    • v sobotu sviatok sv. Bartolomeja, apoštola
  2. Vo piatok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola mladých zo spoločenstva EDEN.
  3. Na budúcu nedeľu sa františkánski terciári budú o 8:00 modliť františkánsky ruženec pri príležitosti sviatku svätého kráľa Ľudovíta IX., patróna 3. rádu sv. Františka.
  4. V prázdninové utorky o 12:00 a soboty o 13:00 pozývame do nášho chrámu modliť sa pri počúvaní organovej hudby v podaní našich organistiek.
  5. Oznamy farského kostola
    1. Večerné sv. omše v tomto týždni po. – št. budú v gymnaziálnom kostole o 19:00.
    2. Vo štvrtok slávime spomienku Preblahoslavenej Panny Márie Kráľovnej. Odpustovú svätú omšu budeme sláviť v Gymnaziálnom kostole o 19:00.
    3. Budúcu nedeľu bude odpustová slávnosť o 9:00 v Gymnaziálnom kostole.
    4. V piatok bude večerná sv. omša spojená s katechézou pre deti.
    5. V sobotu sa v Bazilike Navštívenia Panny Márie na Mariánskej hore v Levoči uskutoční Púť chrámových hudobníkov, ktorú organizuje Košická arcidiecéza. Program začne o 9:30. Vrcholom bude sv. omša, ktorú bude celebrovať košický pomocný biskup Mons. Marek Forgáč.
    6. V piatok po skončení detskej svätej omše, pozývame všetkých na „Farské dialógy s nádychom neba“ do priestorov našej farskej záhrady. Na diskusiu k nám zavíta vicerektor Kňazského seminára biskupa Jána Vojtaššáka ThDr. Michal Janiga, PhD. Počas diskusie je možné pokladať akékoľvek otázky týkajúce sa našej viery. K tomu sa môžete tešiť na šálku dobrej kávy, horúcej čokolády, či teplého čaju. Tešíme sa na Vás!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *