Oznamy 17. Nedeľa v období cez rok (28.7.2024)

  1. Liturgický kalendár
    • v pondelok spomienka sv. Marty, Márie a Lazára
    • v utorok spomienka bl. Zdenky Cecílie Schelingovej, panny a mučenice, rehoľníčky, členky 3. rádu sv. Františka
    • v stredu spomienka sv. Ignáca z Loyoly, kňaza
    • vo štvrtok spomienka sv. Alfonza Máriu de’ Liguori, biskupa a učiteľa Cirkvi
    • v piatok sviatok Panny Márie Anjelskej v Porciunkule
  2. Dnes je 4. svetový deň starých rodičov a seniorov, ktorý ustanovil pápež František v roku 2021na štvrtú júlovú nedeľu. Nazval ho „sviatkom stretnutia“, ktoré má prehlbovať puto medzi starými rodičmi, deťmi a vnúčatami, medzi manželmi v rokoch alebo medzi mladými a seniormi. Pozývame zapojiť sa do prežívania tohto dňa návštevou starších a osamelých ľudí, prípadne modlitbou za starých rodičov.
  3. Nasleduje prvopiatkový týždeň. Spovedať budeme nasledovne:
    1. v našom kostole: pondelok-streda od 15:00, štvrtok-piatok od 14:00;
    2. v Bazilike sv. Jakuba: počas svätých omší, vo štvrtok a piatok od 18:00;
    3. Brat Tomáš navštívi chorých až v pondelok 5. augusta, ostatní kňazi ako obvykle v piatok dopoludnia.
  4. V prázdninové utorky o 12:00 pozývame do nášho chrámu modliť sa pri počúvaní organovej hudby v podaní našej organistky Michaely Kuľovej.
  5. Vo štvrtok po svätej omši o 15:50 prosíme o upratovanie kostola ružu pani Márie Palenčárovej.
  6. V piatokslávi františkánska rodina sviatok Panny Márie Anjelskej. Počas svätých omší si pripomenieme dar odpustkov, ktoré vyprosil svätý František z Assisi pre malý kostolík v Porciunkule. Odpustky boli neskôr rozšírené na všetky kostoly menších bratov, neskôr aj na farské kostoly a baziliky minor. Od 15:00 sa členovia Františkánskeho svetského rádu budú modliť františkánsky ruženec.
  7. Oznamy farského kostola
    1. Vo štvrtok 1. augusta o 17:45 pozývame na adoráciu do Baziliky sv. Jakuba, ktorá bude obetovaná za posvätenie kňazov.
    2. V sobotu 3. augusta o 9:30 bude na Mariánskej hore fatimská sobota. Celebrantom bude vdp. Igor Jendruch, farár v Uloži.
    3. V pondelok 5.8. slávime sviatok Výročie posvätenia Hlavnej Mariánskej Baziliky v Ríme Santa Maria Maggiore. Obidve naše baziliky – Navštívenia Panny Márie na Mariánskej hore a sv. Jakuba, apoštola v meste, sú duchovne spojené s touto najväčšou mariánskou bazilikou v Ríme. Na Mariánskej hore začneme sláviť tento sviatok už v nedeľu večer 4. augusta o 21:00 modlitbou svätého ruženca a sv. omšou.
    4. Pozývame na slávnosť blahorečenia Jána Havlíka, mučeníka vernosti, ktorá sa bude konať v sobotu 31. augusta 2024 v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Spoločný odchod autobusom v tento deň plánujeme o 4:00 ráno s nástupom pri soche Ľudovíta Štúra na Námestí Majstra Pavla a následne na autobusovej stanici. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 20. augusta 2024 v sakristii baziliky. (Cena podľa počtu účastníkov 25,- až 30,- EUR, cestovné poistenie vo vlastnej réžii.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *